Informații despre internet-ul prin satelit

Internetul prin satelit este cel mai utilizat de clientii care doresc internet si locuiesc in zone depresionare, sau pur si simplu in zone in care furnizorii clasici nu au infrastructura dezvoltata.

Principalul beneficiu al internetului prin satelit este disponibilitatea mare a acestuia, acoperind 100% din teritoriul tarii noastre fara niciun cost suplimentar din partea clientului, intrucat datele sunt transmise prin satelit si nu este necesara o retea de cabluri. Exista operatori de internet prin satelit care ofera acoperire si in intreaga Europa sau in bazinul mediteraneean, fara nicio diferenta de calitate sau viteza.

Un alt beneficiu al acestui serviciu este disponibilitatea imediata a acestuia imediat dupa instalare, dar si faptul ca un client isi poate instala si configura singur conexiunea la internet fara a mai fi necesara interventia unei echipe tehnice specializate.

Vitezele disponibile pentru internetul furnizat prin satelit sunt comparabile cu cele ale internetului prin cablu sau chiar si prin fibra optica, ajungant la cateva zeci de Mbps la download si la maxim 10 Mbps upload la majoritatea operatorilor. Desi aceste viteze sunt mai mult decat suficiente pentru un utilizator casnic, recomandarea noastra este sa apelati la aceasta varianta numai in situatia in care operatorii de internet prin cablu sau infrastructura clasica nu au posibilitatea de a va oferi serviciile.

Pentru a beneficia de internet prin satelit, este necesara montarea unei antene care sa receptioneze semnalul si pozitionarea acesteia conform instructiunilor furnizorului de astfel de servicii. Unii clienti pot opta si pentru achizitionarea unui router sau modem wireless.

Furnziorii de internet prin satelit ofera, la fel ca si cei clasici, diferite pachete de internet pentru ca serviciile lor sa fie disponibile si potrivite unei game mai mari de clienti. Prin urmare, beneficiile pot varia de la furnizor la furnizor si de la pachet la pachet. In timp ce unii ofera aceeasi viteza de upload indiferent de pretul serviciului, altii isi atrag clientii prin implementarea unor sisteme noi de facturare sau prin oferirea de trafic gratuit intr-un interval orar mai putin populat, pentru a distribui eficient traficul utilizatorilor.

De ce sa mizati pe serviciul oferit de eBuget.ro?

Pentru ca oferim informatii concrete si corecte, atat cu privire la avantajele cat si la dezavantajele acestui serviciu. Suntem transparenti cand vine vorba de diferentele dintre pachetele de internet prin satelit, precum si de furnizorii care le fac disponibile la noi in tara, pentru ca vrem ca dumneavoastra sa fiti in completa cunostinta de cauza atunci cand trebuie sa luati o decizie in privinta unui astfel de abonament la internet.

Putem garanta acuratetea si actualitatea informatiilor prezentate pe site-ul nostru, intrucat updatam aceste date ori de cate ori un furnizor aduce modificari asupra ofertelor sau conditiilor in care acestea se aplica.

Stiri

 • Presedintele TVR cere desfiintarea unor posturi din cadrul companiei
  Presedintele TVR cere desfiintarea unor posturi din cadrul companiei
  22.07.2014
 • Cat timp petrecem pe internet?
  Cat timp petrecem pe internet?
  21.07.2014
 • Numarul amenintarilor informatice locale din Romania a crescut
  Numarul amenintarilor informatice locale din Romania a crescut
  21.07.2014

Articole Blog

 • Avantajele internetului prin satelit
  Avantajele internetului prin satelit
  12.07.2014
 • Cum functioneaza internet TV-ul?
  Cum functioneaza internet TV-ul?
  12.07.2014
 • Cum se factureaza serviciile de internet mobil?
  Cum se factureaza serviciile de internet mobil?
  10.07.2014