Compara preturile abonamentelor de gaze naturale

Distributia de gaze naturale este un serviciu indispensabil, fiind controlat la nivel national de ANRE (Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei). Cu toate acestea, exista diferente intre servicii si costuri atunci cand vine vorba de furnizarea gazelor naturale pentru consumatorii casnici si industriali din Romania.

In prezent, exista 34 de operatori de gaze naturale care deservesc clienti fizici si juridici de pe intreg teritoriul tarii, avand puncte de prezenta si distributie in aproximativ doua mii de localitati. In momentul in care va alegeti distribuitorul de gaze naturale este recomandat sa optati pentru o companie care isi propune prin proiectele desfasurate si activitatea sustinuta in domeniu sa dezvolte progresiv si sa modernizeze sistemul de furnizare a serviciilor in conditii sigure. Eficienta economica si interesul acordat pentru protejarea mediului inconjurator sunt aspecte relevante, adiacente distributiei unui pachet complet de servicii, care sa respecte un raport echilibrat intre standardele superioare de calitate si pretul avantajos pentru bugete diverse.

Experienta si profesionalismul companiei distribuitoare se reflecta prin plurivalenta serviciilor oferite:

 • Emiterea imediata a acordului de acces la sistemul de furnizare a gazelor naturale.
 • Materializarea tentativelor de proiectare si avizare a proiectelor tehnice de executie a lucrarilor din acest domeniu.
 • Consumatorii racordati la sistemul de furnizare a serviciilor beneficiaza rapid de punerea in functiune a conductelor.
 • Cantitatea de gaze livrata fiecarui consumator este monitorizata si masurata corespunzator.
 • Existenta seriviciului de dispecerizare.
 • Intretinerea si verificarea periodica a sistemelor de masurare.

In Romania, costurile gazelor folosite pentru distributia catre publicul larg sunt aceleasi indiferent de compania care le furnizeaza, eventualele diferente dintre abonamente tinand de costurile de transport si distributie. Cu toate acestea, ANRE implementeaza un sistem de mentinere a unui pret identic intre furnizorii de gaze la nivel national. Acesta aloca unui furnizor ce inregistreaza costuri mici de distributie si transport, volume mari de gaze mai scumpe.

De ce sa alegeti eBuget.ro

Platforma eBuget.ro va ofera impartialitate, prin furnizarea informatiilor de incredere, intr-un mod usor de urmarit, care evidentiaza diferentele dintre distribuitorii de gaze naturale din zona dumneavoastra, asigurand o decizie obiectiva si echilibrata din punct de vedere calitativ si financiar.

Pentru a incheia un contract de furnizare de gaze naturale cu orice distribuitor aveti nevoie de mai multe documente care sa ateste intentia dumneavoastra. Acestea pot varia in functie de cerintele particulare ale companiei, insa toate companiile vor solicita o cerere de acord cu privire la accesul in sistemul de distributie si acordul proprietarului, in cazul in care imobilul este inchiriat.

Desi preturile sunt identice, sau foarte apropiate intre distribuitorii de gaze naturale din Romania, exista totusi diferente ce tin de calitatea serviciilor, sau de promptitudinea angajatilor cand vine vorba de solutionarea unei cereri. eBuget.ro va prezinta informatii legate de aceste aspecte intr-un mod obiectiv si transparent.

Stiri

 • Romania va deveni independenta energetic pana in 2020
  Romania va deveni independenta energetic pana in 2020
  23.07.2014
 • Taxa pe constructii speciale, suportata din buzunarul distribuitorilor de utilitati
  Taxa pe constructii speciale, suportata din buzunarul distribuitorilor de utilitati
  23.07.2014
 • Romania va exporta energie electrica de 1 miliard de euro pe an
  Romania va exporta energie electrica de 1 miliard de euro pe an
  22.07.2014

Articole Blog

 • Cum sa alegeti firma de gaze pentru revizii si verificari?
  Cum sa alegeti firma de gaze pentru revizii si verificari?
  07.07.2014
 • Cum puteti sa economisiti energie electrica?
  Cum puteti sa economisiti energie electrica?
  07.07.2014
 • Costuri abonamente energie electrica
  Costuri abonamente energie electrica
  07.07.2014