Credite nevoi personale

 • ideale pentru a achiziționa un produs/serviciu
 • fără costuri si comisioane ascunse
 • calculator de precizie al ratei lunare

Credite imobiliare

 • compara 7 oferte de creditare
 • aprobare in maxim 48 ore
 • dobanda preferentiala

Credit Prima Casă

Visele voastre devin realitate cu ajutorul creditului prima casă oferit de eBuget

Prima Casă

Credite Rapide

În mai puțin de 48 de ore intrați în posesia sumei de bani pe care o necesitați

Compară oferte

Refinanțare Credite

Soluția perfectă dacă doriți o reeșalonare a datoriilor actuale către bănci

Compara oferte

Obtineti un credit online

Creditele pot fi oferite atat de catre institutiile bancare cat si de cele nebancare, in momentul de fata beneficiarii avand posibilitatea de a miza pe o anumita forma de imprumut. Este foarte important sa alegeti tipul de credit aflat in concordanta cu necesitatile dvs pentru a beneficia de toate avantajele puse la dispozitie de catre institutia financiara colaboratoare. Ne raportam la ratele lunare pe care trebuie sa le platiti pe toata durata creditului, dobanzile impuse, comisioanele pentru realizarea dosarului aferent imprumutului sau cele de administrare a contului cat si alte taxe, total lor avand un aport substantial in suma totala returnata.

Tipuri de credite oferite de banci

1. De consum - Cele mai populare imprumuturi, cele de consum, sunt adresate persoanelor fizice care detin un loc de munca si lucreaza in baza unui contract stabil, principala lor sursa de venit in acest caz fiind insusi salariu. Distingem cateva tipuri de imprumuturi extrem de avantajoase, asa cum sunt cele de nevoi personale, auto, de vacanta sau cele pentru studii.

2. Imobiliare - Destinate tot persoanelor fizice, creditele imobiliare nu fac nimic altceva decat sa va permita aplicarea pentru o anumita suma de bani in vederea achizitiei unui teren sau a unei locuinte, modernizarea unui imobil, refinantarea unor imprumuturi de acelasi fel sau achizitia oricaror altor produse si servicii de natura imobiliara.

3. Carduri de credit - In urma stabilirii unui plafon financiar alaturi de banca emitenta, cardurile intra in posesia beneficiarului si au ca rol plata unor anumite produse sau servicii cat si retrageri de numerar. Aceste carduri de credit pot fi utilizate atat in Romania cat si in strainatate, atat pentru achizitii normale cat si pentru plati online, includ o taxa de administrare si necesita achitarea unor comisioane ori de cate ori retrageti sume de bani de la alte ATM-uri decat cele ale bancii emitente.

4. Persoane juridice - Destinate firmelor, companiilor sau persoanelor fizice autorizate, imprumuturile din aceasta categorie au ca scop marirea capitalului sau efectuarea unor investitii si plata altor necesitati fizice. Se acorda in baza unor garantii si includ un timp de creditare scurt, mediu sau lung, rambursarea urmand a se face in baza unor rate lunare fixe.

5. Specializate - Tot mai populare, imprumuturile specializate pot fi acordate atat persoanelor fizice cat si companiilor care isi desfasoara activitatea intr-un anumit domeniu - ex: medical, judiciar, militar sau IT. De asemenea, leasingul este o forma de imprumut ce se acorda, in cele mai dese cazuri, de catre o subsidiara a bancii, diferenta fata de un credit normal fiind aceea ca institutia ramane proprietara bunului pana la incheierea perioadei de creditare.

Tot ce trebuie sa stiti inainte de a accesa un credit

Inainte de a solicita un anumit tip de credit, este esential sa faceti cunostinta cu principalii termeni regasiti in contractul pe care urmeaza sa il semnati. Este important sa stiti ce inseamna dobanda, rata dobanzii sau dobanda anuala efectiva(DAE), in functie de acesti parametri stabilindu-se rata lunara pe care urmeaza sa o achitati pret de un anumit numar de luni.

Dobanda - diferenta intre suma returnata si suma primita in momentul semnarii actelor de creditare, specialistii catalogand-o ca fiind pretul pe care beneficiarul il va plati pentru imprumutul acordat.

Rata dobanzii - nivelul mediu procentual pe care banca il va aplica imprumutului preluat de beneficiar pe toata perioada de creditare.

Rata dobanzii anuale efective DAE - alaturi de rata dobanzii, un imprumut vine la pachet cu o serie de alte taxe si comisioane pe care beneficiarul le va achita pana la data scadenta. DAE este indicele oferit de institutia bancara si este calculat in baza perioadei de creditare si a valorii banilor.

De asemenea, analiza principalelor detalii ale unui imprumut bancar va poate oferi detalii pretioase despre costurile lunare si totale pe care trebuie sa le suportati, bancile avand o politica destul de stricta in privinta acestor coeficienti. Cum analiza de specialitate implica contractarea unui asa-zis consultant personal, nu ramane decat sa alegeti serviciile puse la dispozitie de catre banca si sa ascultati cu rabdare toate informatiile contractuale.

Rata dobanzii reprezinta costul de baza suportat de client pentru creditul accesat, aplicarea acesteia realizandu-se direct pe soldul creditului, calculul fiind definit in baza perioadei de timp stipulate in contract. In Romania, anumite institutii financiare nebancare procedeaza abuziv si incalca aceasta regula, aplicarea ratei a dobanzii realizandu-se direct pe suma creditata. Recursul acestei practici are loc in sanul beneficiarului imprumutului, dobanda platita crescand in mod vizibil, la fel si rata reala comunicata in prealabil de catre creditor.

Comisionul de analiza - adoptat de catre toate institutiile bancare, comisionul de analiza reprezinta un procent din suma creditului, atentia dvs urmand a se indrepta catre evitarea clauzelor care implica o cota minima indiferent de imprumutul acordat.

Comisionul de acordare - la fel ca cel de analiza, comisionul de acordare a creditului reprezinta un procent din suma acontata si bancile impun achitarea unei sume minime.

Primele de plata asigurarilor - sumele aferente incheierii unei asigurari de viata, de locuinta sau auto.

Comision de rambursare anticipata - se percepe in momentul in care beneficiarul creditului doreste sa achite in avans valoarea nerambursata.

Costuri de schimb valutar - se activeaza in momentul in care se aplica un credit in valuta iar rambursarea se face in lei.

Alti termeni specifici creditelor: comision de retragere a dosarului de creditare, evaluare garantii, onorariile notariale, costurile de inregistrare a gajurilor in AEM, costul radierii garantiilor dupa finalizarea creditului, comisioane de renegociere a conditiilor de creditare.

Stiri

 • Cine poate lua un credit prin Prima Casa?
  Cine poate lua un credit prin Prima Casa?
  30.06.2014
 • Pasii pentru obtinerea unui credit Prima Casa
  Pasii pentru obtinerea unui credit Prima Casa
  30.06.2014
 • Ce rata lunara se plateste pentru programul Prima Casa?
  Ce rata lunara se plateste pentru programul Prima Casa?
  02.07.2014