Informatii despre creditele ipotecare

Un credit ipotecar este acel imprumut prin care se garanteaza cu o locuinta pentru obtinerea unui imprumut ce va fi folosit pentru cumpararea, renovarea sau construirea locuintei respective. Acordarea acestui credit impiedica vanzarea acsei pana la achitarea sa, in timp ce el va fi trecut in Cartea Funciara.

Un astfel de imprumut se acorda pe o perioada de maximum 35 de ani, in tot acest timp fiind necesar a se plati o rata lunara plus o dobanda ai caror termeni sunt stabiliti in momentul incheierii contractului ipotecii. Contractul cuprinde toate conditiile de creditare, incluzand obiectul ipotecii, perioada acesteia, valoarea totala, costurile reprezentate de dobanzile si comisioanele practicate de catre finantator si garantia. Conditiile de acceptare a unei cereri pentru deschiderea unui credit ipotecar sunt cele standard ale bancii la care aceasta a fost depusa.

In general, se accepta veniturile din salariu, pensie, drepturi de autor, dividende, rente viagere, diurne sau alte activitati independente. Comisioanele pe care le va eprcepe banca finantatoare sunt cel lunar de administrare a contului curent, cel de acordare a creditului, cel de administrare a creditului, cel de rambursare anticipata, cel pentru transfer bancar, cel pentru plata politei de asigurare obligatorie a imobilului si cheltuielile notariale, in functie de tariful notarului.

In general, ofertele de credit ipotecar contin conditii atractive, precum achitarea creditului in avans fara a fi nevoie sa platesti comisioane suplimentare, achitarea ratelor direct in contul curent, nesolicitarea unei asigurari pe viata, o varsta maxima de acordare mai mare decat in mod normal sau o perioada de gratie mai lunga.

De ce sa alegeti eBuget.ro

Desi in alte tari este o notiune pe care fiecare persoana o intelege foarte bine, avand de a face cu ea foarte des, creditul ipotecar este rareori cunoscut romanilor. De aceea, echipa eBuget.ro a decis sa isi informeze cititorii asupra tuturor aspectelor implicate de catre acesta, pentru a le prezenta o optiune viabila de cumparare a unei locuinte.

eBuget.ro este locul unde poti citi tot ceea ce ai nevoie sa stii despre creditul ipotecar si alte tipuri de finantari, informatiile fiind constant actualizate si fiind luate direct de la surse, dupa ce s-au facut verificarile de rigoare. Politica noastra ne obliga sa fim transparenti si obiectivi, astfel incat cititorii nostri sa poata folosi acest site ca o reala sursa de informare, atunci cand doresc sa isi solutioneze problemele financiare si sa gaseasca cele mai avantajoase conditii de imprumut bancar si nebancar.

Suntem deschisi sugestiilor, astfel incat va rugam ca, daca aveti una, sau daca doriti sa ne aduceti la cunostinta cum a decurs procesul de finantare in baza sfaturilor noastre sa luati legatura cu echipa noastra printr-una dintre modalitatile de contact existente si sa ne spuneti daca sunteti multumit sau nu de creditul ipotecar pe care l-ati contractat.

Stiri

 • Cine poate lua un credit prin Prima Casa?
  Cine poate lua un credit prin Prima Casa?
  30.06.2014
 • Pasii pentru obtinerea unui credit Prima Casa
  Pasii pentru obtinerea unui credit Prima Casa
  30.06.2014
 • Ce rata lunara se plateste pentru programul Prima Casa?
  Ce rata lunara se plateste pentru programul Prima Casa?
  02.07.2014

Articole Blog

 • Cum se pot compara ratele dobanzilor de tipuri diferite?
  Cum se pot compara ratele dobanzilor de tipuri diferite?
  13.07.2014
 • Imprumuturi nebancare pentru cei inscrisi la Biroul de Credit
  Imprumuturi nebancare pentru cei inscrisi la Biroul de Credit
  13.07.2014
 • imprumuturi rapide euro
  Care este diferenta intre o banca si un IFN?
  13.07.2014