De ce am nevoie de asigurare CASCO?

De ce am nevoie de asigurare CASCO?

 

Detalii

Cand ti-ai cumparat masina mult dorita ai vrea sa o pastrezi ca noua mereu. Din pacate, apar scenarii demne de filme de groaza (sau comedie, daca stim sa facem haz de necaz) cu masini lovite de trasnete, copaci darmati, lovituri ,,nevionovate” in parcare si alte bucurii pentru soferi.

CASCO este singura forma de asigurare menita sa iti protejeze masina ta in caz de accident, furt, calamitati naturale, incendiu, transnet, explozie, etc. Astfel, aproape toate situatiile in care spui rapid un ,,Doamne fereste!” numai cand le citesti sunt acoperite de o asigurare Casco.

Sa nu mai spunem ca iti asigura dauna totala. In cat timp ti-ai putea cumpara o masina noua din salariul lunar? Sau mai mult, ai putea sa sustii reparatii majore la masina ta din bugetul tau lunar?

Raspunsul negativ la aceste intrebari arata faptul ca polita CASCO este o forma de investitie: iti protejezi masina si bugetul lunar cumparand o astfel de asigurare.

Atunci cand decizi sa iti faci o asigurare de tip CASCO este bine sa verifici daca asiguratorul ales are un istoric de neplata a daunelor si sa te asiguri ca incluzi acele riscuri care tie ti se par importante. Spre exemplu, daca locuiesti intr-o zona unde au avut inundatii, ar fi indicat sa te asiguri ca acest risc este acoperit de catre polita aleasa de tine. Fa o alegere inteleapta si opteaza pentru o fransiza, astfel vei avea prima cu o valoare mai mica.

Asigurarea CASCO acopera doar daunele produse masinii tale si doar atata timp cat masina este inscrisa legal in circulatie. O data ce ai vandut masina, polita CASCO inceteaza, fiind conditionata ca proprietarul masinii sa coincida cu cel inscris pe polita.

Riscurile acoperite de o asigurare CASCO pot fi impartite in 4 mari catgorii:

  1. Avarie partiala
  2. Avarie totala
  3. Furt partial
  4. Furt Total

Este de retinut faptul ca pentru orice dauna trebuie sa ajungeti la Politie pentru a o reclama. Conform legii, toti asiguratorii va vor solicita documentele emise de politie pentru a va despagubi.

Comentarii

Nu sunt adaugate comentarii momentan

Adaugă un comentariu