Cum functioneaza un card de credit?

Cum functioneaza un card de credit?

 

Detalii

Un card de credit difera foarte mult de un card de debit. Desi cele doua pot fi folosite in acelasi mod, costurile pot fi foarte diferite si nu toate tranzactiile pe care le puteti efectua cu un card de debit sunt recomandate si in cazul unui card de credit.

In linii mari, cardul de credit este o modalitate de a te imprumuta de la o banca. Suma maxima de bani pe care o poti accesa este stabilita in momentul crearii cardului, precum si toate detaliile aferente, precum dobanda pe care trebuie sa o platiti, comisioanele si termenul de remabursare a banilor.

Aveti acces permanent la suma pusa la dispozitie de catre banca si o puteti folosi in orice mod doriti, fie ca vreti sa cumparati ceva, sa efectuati o plata, sau chiar sa retrageti bani de la un bancomat. Pe masura ce folositi bani din acest cont, suma pe care o aveti la dispozitie scade, urmand sa fie reintregita in momentul in care va achitati datoria. Totusi, trebuie avut in vedere faptul ca un astfel de card este menit in principal facilitarii platilor, nu extragerii de numerar. De aceea comisionul pe care trebuie sa il platiti in acest caz este destul de mare, facand acest lucru neavantajos.

Persoanele care calatoresc si doresc sa se bucure de comfortul utilizarii cardului pot opta pentru un credit in valuta. Nu este recomandat in general crearea unui astfel de card, ci doar in cazul in care el va fi folosit in strainatate. In cazul utilizarii lui in tara, comisionul pe care il veti plati va fi mai mare si veti pierde bani.

In momentul in care va faceti un card de credit este important sa intelegeti responsabilitatea pe care o implica acesta. Acesta nu este menit sa va faciliteze cheltuieli foarte mari pe care in mod normal nu le-ati face. Cardul nu trebuie folosit pentru lucruri care nu va sunt necesare,ci doar pentru nevoi reale. El exista pentru a va ajuta sa va echilibrati economiile. Toti banii pe care ii cheltuiti va trebui sa ii returnati bancii, iar daca ati cheltuit excesiv si nu puteti inapoia banii in timpul impus de banca veti fi supusi unor cheltuieli suplimentare prin intermediul comisioanelor sau al penalizarilor. Nu confundati un card de credit cu unul de debit.

In functie de venitult dvs veti negocia cu banca suma de bani care va va fi pusa la dispozitie, precum si alte detalii sau beneficii. In functie de banca pe care o alegeti si de parteneriatele acesteia cu diferiti comercianti va puteti bucura de reduceri sau bonusuri la anumite achizitii. Daca doriti sa faceti o investitie este recomandat sa analizati aceste lucruri inainte de crearea unui card pentru a vedea daca puteti beneficia de o oferta ce este in avantajul dvs.

Cardul de credit va poate ajuta sa gestionati economiile de care dispuneti si sa faceti achizitiile si platile dvs in asa fel incat sa nu aveti probleme de la o luna la alta. Cateodata avem nevoie de un ajutor in plus fata de venitul nostru lunar, iar cardul de credit ofera tocmai acesst sprijin.