Asigurare RCA

Oferta este valabila pentru orice asigurare RCA încheiată pe portalul eBuget

Vezi prețuri

Asigurare Casco

Oferta este valabilă pentru toate asigurările CASCO încheiate astăzi

Asigurări Casco

Promisiunea ebuget

 • va oferim cele mai mari reduceri
 • va oferim cele mai multe oferte
 • va oferim preturi transparente
 • va ajutam sa alegeti cea mai buna oferta

Promisiunea

Ce este asigurarea RCA?

Raspunderea Auto Civila (prescurtat RCA) este metoda de protectie prin care sunt despagubiti alti participanti ce sunt implicati intr-un accident auto. RCA-ul este o forma de asigurare in urma unui accident rutier, fie ca este vorba de daune produse masinii, decesa, vatamari corporale sau paguve aduse unori terti proprietari.

Scopul acesteia este foarte bine definit: sa ii protejeze pe cei nevinovati de plata despagubirilor pentru daunele suferite. Astfel orice sofer, oricat de experimentat ar fi este protejat de plata daunelor unui eventual accident.

Asigurarea de tip RCA este una comuna in toate tarile civilizate, fiind obligatorie si in Romania. Astfel orice autovechicul inmatriculat in Romania, sau care urmeaza sa fie inmatriculat trebuie sa aiba o asigurare RCA valabila.

La ce imi foloseste asigurarea RCA?

Asigurarea RCA are un scop bine definit: cel pagubit sa primeasca in mod obligatoriu despagubiri pentru daunele suferite, indiferent de starea materiala a acestuia. Aceasta asigura pabgubele materiale si vatamarile corporale ce pot surveni in cazul unui accident rutier. Astfel, atunci cand un sofer este vinovat de un accident sau exista o culpa comuna, in loc sa plateasca din buzunarul propriu suma pentru a acoperi daunele este protejat de polita RCA. Avand in vedere ca un accident usor poate provoca daune de 1000 euro lejer, o asigurare de Raspundere Civila Auto poate deveni foarte utila, scutindu-te de costuri.

Trebuie sa stii ca asigurarea RCA nu se adreseaza titularului, ci doar celorlalte persoane ce pot suferi pagube in cazul unui accident auto. Pentru a-ti asigura masina ta, Ebuget.ro iti recomanda sa iti faci o polita CASCO. Detalii aici.

Ce acopera polita RCA?

Asiguratorii RCA acorda despagubiri unei terte persoane in cazul in care esti vinovat de producerea unui accident rutier. Astfel, cel caruia i-ai provocat pagube va fi despagubit chiar daca pagubele au fost produse din culpa conducatorului autovechiculului.

Deasemenea societatile care elibereaza asigurari RCA acopera urmatoarele cazuri:

 • daca altcineva a condus autovehiculul fara acordul explicit sau implicit al asiguratului.
 • un accident a fost produs de un sofer care nu are permis sau nu are dreptul sa conduca masina respectiva.
 • nu a respectat obligatiile legale de ordin tehnic legate de siguranta si starea masinii. Nu avea inspectia RAR valabila la momentul accidentului.
 • esti asigurat indiferent de locul unde se produce accidentul rutier si de starea masinii: in trafic sau stationata.
 • in caz de pagube cauzate de remorci, semiremorci sau atase, inclusiv pentru pagubele produse din cauza desprinderii accidentale a acestora de autovehicule.
 • daca se intampla sa iti fie afectata masina de un alt autovehicul ce transporta materiale care iti lovesc accidental masina.
 • in cazul in care persoanele care solicita despagubiri pentru vatamari corporale sunt membrii familiei asiguratului, conducatorului auto sau oricarei alte persoane a carei raspundere civila este angajata intr-un accident de autovehicul (daca sunteti transportat intr-un autovehicul care produce un accident de circulatie si suferiti vatamari corporale, puteti cere despagubiri companiei de asigurari RCA);
 • o asigurare RCA iti ofera protectie si in alte tari prin Cartea Verde.

Unde pot incheia o asigurare RCA?

Poti cumpara o asigurare online de pe Ebuget.ro alegand una din optiuniile oferite de cei 9 asiguratori cu care noi lucram. Desigur, poti merge direct la birourile asigurarilor si la brokerii autorizati.

Ce acte sunt necesare?

Pentru a-ti face asigurarea RCA ai nevoie de talon sau cartea de identitate + buletin sau CUI al asiguratului.

Pentru masini ce trebuie inmatriculate va fi necesar sa prezinti contractul de vanzare cumparare sau factura fiscala si documentele de mai sus.

De ce asigurare RCA prin E-buget.ro?

Asigurarea RCA reprezinta o responsabilitate mare pentru toti soferii, astfel ca este important sa alegeti dintre cele mai bune polite disponibile pe piata. Ebuget.ro va ofera posibilitatea de a face o comparatie intre politele de asigurare RCA din partea companiilor de asigurare cu cel mai bun renume de pe piata romaneasca, pentru ca dumneavoastra sa va bucurati de cea mai buna acoperire, la cel mai mic pret. Stim cat de importanta este masina pentru fiecare sofer, motiv pentru care dorim sa va ajutam sa identificati cea mai buna asigurare pentru aceasta.

Specialistii nostri au identificat cele mai competitive oferte de pe piata si le-au inclus in recomandarile noastre, alaturi de toate informatiile privitoare la acestea, precum acoperire, bonusuri, ofertele fiecarui asigurator, modul de calculare a pretului si de acordare a despagubirii, etc. Oferind toate aceste detalii, dorim ca dumneavoastra sa puteti lua o decizie informata, in care aveti incredere si despre care cunoasteti toate datele, astfel incat sa fiti lipsit de orice grija atunci cand sofati.

Pentru a va oferi un pret corect pentru polita pe care o doriti, avem nevoie de o serie de date specifice, exacte, despre autovehiculul asigurat, precum seria de sasiu sau capacitatea cilindrica. De asemenea, ne sunt necesare datele beneficiarului, ale proprietarului masinii. Pentru a primi un pret corect si oferte complete, va rugam sa asigurati toate datele solicitate si sa verificati exactitatea acestora. Odata ce ati completat formularul, veti primi ofertele pentru asigurare RCA de la toate companiile cu care colaboram, precum si toate informatiile privitoare la acestea.

Asigurarea RCA (Raspundere Civila Auto) acopera daunele produse masinii in cazul unui accident, indiferent de situatia materiala a persoanei care a cauzat accidentul. Atentie, insa! Aceasta asigurare nu acopera costurile reparatiei masinii dumneavoastra daca dumneavoastra sunteti cel care a cauzat accidentul. Ea acopera daunele persoanelor carora le-ati provocat avarii. Pentru a acoperi pagubele dumneavoastra, aveti nevoie de o asigurare CASCO.

RCA-ul este o asigurare obligatorie pentru toate masinile inmatriculate in tara, motiv pentru care exista extrem de multe oferte din partea unui numar coplesitor de asiguratori. Ebuget.ro va ajuta sa identificati rapid cele mai bune polite si sa calculati pretul celei mai bune oferte pentru masina dumneavoastra. Cumpletati formularul nostru si veti primi imediat cele mai atragatoare optiuni. Dupa aceea, o alegeti pe cea care raspunde cel mai bine nevoilor dumneavoastra, alegeti modalitatea de plata pe care o preferati si in cel mai scurt timp va va fi livrat contractul prin intermediul unei firme de curierat.

Stiri

 • Cine poate lua un credit prin Prima Casa?
  Cine poate lua un credit prin Prima Casa?
  30.06.2014
 • Pasii pentru obtinerea unui credit Prima Casa
  Pasii pentru obtinerea unui credit Prima Casa
  30.06.2014
 • Ce rata lunara se plateste pentru programul Prima Casa?
  Ce rata lunara se plateste pentru programul Prima Casa?
  02.07.2014

Articole Blog

 • De ce am nevoie de asigurare CASCO?
  De ce am nevoie de asigurare CASCO?
  19.07.2014
 • De ce RCA Auto de pe E-buget.ro?
  De ce RCA Auto de pe E-buget.ro?
  19.07.2014

Opinii

Cel mai bun serviciu!
super ok, mi-am cumpar polita acum 2 zile.
perfect! Ieftin si rapid, iar livrarea doar 10 ron. Merci ebuget!
Adaugă comentariu

Preturi RCA Live

Vw Passat
24-03-2018


Asigurator
6 luni
12 luni


313 lei
621 lei
224 lei
448 lei
475 lei
719 lei
230 lei
460 lei