Informatii utile despre asigurarea de viata

Asigurarea de viata este cel mai bun mod prin care ne putem proteja in fata unor riscuri cu probabilitate mai mare sau mai mica, ce ne pot cauza decesul. Prin semnarea unei polite de asigurare, aceste riscuri sunt preluate, contra unei sume de bani, de catre o firma de asigurare, iar in cazul in care are loc unul din evenimentele nedorite prevazute in contract, compania va asigura beneficiarului despagubirea stabilita.

Asigurarea de viata nu este obligatorie, insa este una dintre cele mai utile polite de asigurare pe care o puteti semna pentru a ajuta persoanele dragi in cazul in care suferiti un eveniment neplacut. Intotdeauna trebuie sa fim prevazatori si sa incercam sa ne asiguram un plan de rezerva in caz ca lucrurile nu vor decurge asa cum speram.

Asigurarea de viata difera in unele privinte fata de alte tipuri de asigurari. Aceasta reprezinta un contract incheiat intre asigurat si asigurator, la fel ca alte asigurari, insa contractul este incheiat in favoarea unui beneficiar, sau chiar unui numar mai mare de beneficiari. Suma asigurata reprezinta obiectul contractului.

Suma asigurata se calculeaza in functie de mai multi factori precum varsta asiguratului, starea de sanatate a acestuia, activitatea profesionala, activitati intreprinse in timpul liber, etc.

Care sunt daunele acoperite de asigurarea de viata?

In general, aceasta asigurare ofera protectie financiara familiei in eventualitatea in care asiguratul sufera un eveniment nefericit. La semnarea politei, asiguratorul va oferi o polita de baza, precum si clauze suplimentare dintre care dumneavoastra le puteti alege pe cele care considerati ca va sunt necesare. Nu scapati din vedere faptul ca polita, impreuna cu toate anexele, nu va acoperi decat riscurile mentionate in contract.

Riscurile acoperite de asigurarile de viata sunt:

 • Riscul de supravietuire (daca asiguratul este in viata la momentul expirarii contractului, banii vor fi primiti sub forma unei pensii sau intr-o suma unica)
 • Riscul de moarte
 • Riscul pierderii capacitatii de munca
 • Riscul de invaliditate permanenta.

Ce trebuie sa stiti despre incheierea unei asigurari de viata online?

Singura diferenta intre o asigurare de viata clasica si una online o reprezinta modul de achizitie. Aceasta se poate incheia cu ajutorul site-urilor cu care colaboreaza companiile de asigurare, cum este cazul Ebuget.ro.

Cand incheiati o asigurare online trebuie sa acordati o foarte mare atentie datelor pe care le furnizati. Este important ca acestea sa fie corecte, deoarece pe baza lor se va calcula pretul politei dumneavoastra.

Este foarte avantajos sa incheiati o asigurare online deoarece veti economisi timp si veti avea acces mult mai usor la cele mai bune oferte, din partea unor firme de asigurari de incredere, care si-au cladit o buna reputatie pe piata.

De ce asigurari de viata prin Ebuget.ro?

Ebuget.ro va ofera posibilitatea de a compara oferte de asigurari de viata din partea celor mai bune companii de asigurari din tara, astfel ca dumneavoastra sa faceti cea mai buna alegere pentru familie.

In plus fata de cele mai bune preturi, va acordam toate informatiile necesare despre fiecare dintre oferte: acoperire, clauze optionale, oferte speciale din partea asiguratorului, etc. Asiguram toate aceste detalii pentru ca dumneavoastra sa aveti certitudinea ca ati ales polita cea mai potrivita.

Folosind platforma Ebuget.ro, obtineti toate ofertele simplu si rapid. Tot ce trebuie sa faceti este sa completati cu atentie formularul de la categoria de asigurari care va intereseaza, introducand cu atentie datele solicitate. Aceste date vor contine informatii precum varsta persoanei asigurate, antecedente medicale sau starea de sanatate din prezent. Dupa ce treceti de acest pas, veti primi ofertele de la asiguratorii cu care colaboram.

Piata asigurarilor a crescut foarte mult in ultimii ani, motiv pentru care exista riscul sa incheiati o polita cu o companie care nu prezinta siguranta, sau care practica preturi gresite. De aceea, am creat pentru dumneavoastra o platforma care selectioneaza cele mai bune oferte de pe piata, in functie de criterii precum reputatia asiguratorului si conditiile de acordare a despagubirii. Cu ajutorul nostru, aveti acces rapid la cele mai bune oferte, precum si la consultanta din partea specialistilor nostri care va stau intotdeauna la dispozitie pentru a va raspunde la orice intrebari.

Garantam pentru calitatea serviciilor contractate prin intermediul nostru si lucram in permanenta pentru a va ajuta sa va administrati bugetul si pentru a lua cele mai bune masuri de protectie.

Stiri

 • Cine poate lua un credit prin Prima Casa?
  Cine poate lua un credit prin Prima Casa?
  30.06.2014
 • Pasii pentru obtinerea unui credit Prima Casa
  Pasii pentru obtinerea unui credit Prima Casa
  30.06.2014
 • Ce rata lunara se plateste pentru programul Prima Casa?
  Ce rata lunara se plateste pentru programul Prima Casa?
  02.07.2014

Articole Blog

 • De ce am nevoie de asigurare CASCO?
  De ce am nevoie de asigurare CASCO?
  19.07.2014
 • De ce RCA Auto de pe E-buget.ro?
  De ce RCA Auto de pe E-buget.ro?
  19.07.2014