Informatii utile despre asigurarea de locuinta

In fiecare zi au loc zeci de cutremure, mii de locuinte iau foc sau sunt inundate. Acestea sunt riscuri cat se poate de reale care iti pot afecta casa oricand. Scenariile negative auzite de clienti includ tevi sparte, butelii si centrale care explodeaza, case inundate de tevi sparte si apartamente abia renovate distruse de vecina care a uitat sa opreasca apa la cada.

eBuget te ajuta sa dai un scenariu fericit povestii tale oferindu-ti doua tipuri de asigurari de locuinta: asigurarea obligatorie PAD si asigurari facultative.

Incepand cu 27 iulie 2013, asigurarea locuintelor impotriva cutremurelor, inundatiilor si alunecarilor de teren ( PAD) devine obligatorie .

Daca nu ai o asigurare obligatorie PAD este cazul sa iti faci una pentru ca amenda pentru cei ce nu si-au asigurat casa este intre 100 si 500 lei. Costul minim al acestei asigurari este de 10 euro, amenda este de 10 ori mai mult.

In caz de cutermur, incendiu sau inundatie esti acoperit de asigurarea obligatorie cu o suma de pana la 20.000 euro. Majoritatea locuintelor din Romania au fost asigurate pe sume mai mari de 20.000 euro, asta inseamna ca in cazul unui incendiu care iti distruge case risti sa nu iti acoperi toate daunele.

Solutia pentru acest risc sunt asigurarile facultative care acopera intreaga suma necesara pentru refacerea casei tale in caz de dauna si iti poate asigura valoarea bunurilor din casa.

Astfel, daca nu ai o asigurare risti:

 • sa nu ai banii necesari pentru a-ti reface casa in caz de cutermur, incendiu sau inundatii
 • sa nu iti poti recupera banii pe bunurile furate sau afectate de o dauna
 • sa nu iti poti despagubi vecinii in caz de dauna
 • sa nu ai parte de acelasi comfort in cazul unei avarii pe care amani sa o repari.

De ce sa inchei o asigurare de locuinta pe Ebuget.ro

Asigurarea de locuinta este una dintre cele mai importante polite pe care trebuie sa o detineti. Pentru fiecare dintre noi, casa reprezinta cea mai mare investitie pe care o facem in decursul vietii si are o importanta valoare sentimentala, pe langa cea financiara. Avand in vedere la cate pericole este expusa zi de zi, locuinta necesita o polita de asigurare foarte buna, iar Ebuget.ro este locul unde veti gasi ofertele celor mai bune companii de asigurari din tara.

Pentru a va ajuta sa economisiti timp, echipa noastra a selectionat pentru dumneavoastra cele mai bune oferte pentru polite de asigurari de locuinta. Printre criteriile folosite in acest proces se numara reputatia asiguratorului, preturile politelor, conditiile de acordare a despagubirii, sumele maxime acordate, etc. Pentru a va ajuta sa luati o decizie informata si sigura, am inclus toate informatiile privitoare la fiecare oferta pe care o sugeram. Toate intrebarile dumneavoastra isi vor gasi raspunsul pe site.

Ebuget.ro a creat un formular care este menit sa va ajute, furnizandu-va date exacte intr-un timp foarte scurt. Cumpletand acest formular cu datele solicitate, veti primi pretul pentru polita dorita si veti putea face comparatii rapide intre ofertele care prezinta interes pentru dumneavoastra. Informatiile de care avem nevoie pentru intocmirea politei includ date precum tipul locuintei, suprafata acesteia, data constructiei si riscurile pentru care doriti acoperire. Completati integral si corect formularul si veti primi ofertele asiguratorilor si toate beneficiile aferente fiecarei polite.

Ebuget.ro este cea mai buna solutie pentru toti clientii care doresc o asigurare de locuinta, deoarece va ajuta sa economisiti timp si bani si, cel mai important, va ofera cele mai bune oferte disponibile pe piata, precum si reduceri speciale pentru utilizatorii Ebuget.ro. Odata ce ati ales asigurarea dorita, puteti alege metoda de plata pe care o preferati, iar contractul va va fi asigurat in cel mai scurt timp.

Stiri

 • Cine poate lua un credit prin Prima Casa?
  Cine poate lua un credit prin Prima Casa?
  30.06.2014
 • Pasii pentru obtinerea unui credit Prima Casa
  Pasii pentru obtinerea unui credit Prima Casa
  30.06.2014
 • Ce rata lunara se plateste pentru programul Prima Casa?
  Ce rata lunara se plateste pentru programul Prima Casa?
  02.07.2014