Asigurări Auto RCA

 • modul de comparare a ofertelor pentru asigurările RCA
 • livrare gratuită prin curier rapid oriunde in România
 • prețuri reduse cu până la 15%

Asigurare Auto Casco

 • prețuri promoționale la toate asigurările CASCO
 • aplicație de comparare a prețurilor asigurărilor
 • lista completă a societăților de asigurări

Informatii utile despre asigurarile auto

Orice sofer, fie el si foarte experimentat, poate fi implicat intr-un accident rutier la un moment dat sau masina lui poate suferi o dauna. Aceste cazuri sunt acoperite de cele doua asigurari auto clasice: asigurarea de Raspundere Civila Auto (RCA) si CASCO.

RCA-ul te scuteste de plata daunelor in cazul in care esti vinovat de producerea unui accident, indiferent de valoare daunelor sau starea materiala a asiguratiilor.

CASCO te scuteste de plata daunelor la masina ta indiferent ca esti implicat intr-un accident, masina iti este furata sau avariata de fenomene ale naturii, furturi partiale, vandalism, incendiu, exlozie, etc.

Care este diferenta dintre cele doua?

Daca polita RCA este obligatorie pentru orice sofer (amenda fiind pana la 500 RON pentru cei care circula fara un RCA valabil), CASCO este o asigurare facultativa.

Inclusiv scopurile acestor asigurari sunt diferite: RCA-ul te protejaza de plata daunelor catre terte persoane atunci cand esti vinovat de un accident si CASCO iti protejaza masina ta de daune si furt.

Considerate a fi o investitie, asigurarile auto sunt gandite pentru a-i proteja pe cei nevinovati in cazul unui accident rutier si sa iti permita sa ai o masina functionala indiferent ce daune va avea masina ta. Astfel, un posesor de masina nu va fi obligat sa isi achite din salariul lunar costul reparatiilor la autoturism.

RCA-ul se poate incheia pe o perioada de 6 sau 12 luni, in timp ce CASCO se incheie doar pentru un an. O alta diferenta este faptul ca ai nevoie de o polita de Raspundere Civila Auto pentru orice masina ce va circula pe teritoriul Romaniei, in timp ce CASCO se adreseaza in special masiniilor ce au sub 10 ani de rulaj sau celor de colectie.

Ce daune acopera asigurarea RCA Online?

Polita RCA online despagubeste pabgubele materiale si vatamarile corporale ce pot surveni in cazul unui accident rutier. Astfel, atunci cand exista o cupla comuna sau esti vinovat de un accident tot ce trebuie sa faci este sa iti folosesti RCA-ul si esti scutit de plata daunelor. In medie, un accident usor atrage dupa sine costuri de reparatii de aproximtiv 1000 Euro. O polita RCA te poate scuti de aceste costuri inutile.

De retinut este faptul ca RCA-ul iti ofera protectie numai impotriva daunelor provocate de terte persoane. Astfel, daca tu lovesti un pieton, o masina in mers sau stationata, un gard, etc tu esti scutit dee plata daunelor, acestea fiind suportate de catre asiguratorul la care ai incheiat polita RCA.

Ce daune acopera asigurarea CASCO?

Atunci cand inchei o asigurare CASCO trebuie sa stii ca fiecare companie are un plan de acoperiri diferit. Spre exemplu, nu toti asiguratorii acopera furtul masinii, aceasta fiind o optiune extra pentru unii. Cele mai comune acoperiri sunt: furt total sau partial, daune provocate de accident rutier, fenomene ale naturii, vandalism, avarii accidentale, incendii, explozii, copaci cazuti pe masina ta si seria de scenarii negative poate continua.

De ce asigurari auto de pe Ebuget.ro?

Asigurarile auto sunt foarte importante pentru toti soferii. Acestea sunt de doua tipuri: CASCO si RCA, ambele disponibile online. Pentru cei mai multi dintre acestia, masina reprezinta unul din bunurile cele mai importante, astfel ca isi doresc cea mai buna asigurare pentru aceasta. Ebuget.ro doreste sa va vina in ajutor, reprezentand un loc unde aveti acces rapid la cele mai bune oferte, din partea companiilor de asigurare care prezinta cea mai buna reputatie pe piata din Romania. Aici puteti compara preturile tuturor acestor oferte, in cel mai simplu si rapid mod.

Pe langa cea mai cuprinzatoare lista de asigurari RCA din mediul online, Ebuget.ro va ofera si toate informatiile despre ofertele pe care le gasiti pe site, pentru ca dumneavoastra sa faceti o alegere informata. Este important sa analizati acoperirea asigurarilor, conditiile de acordare ale acestora, daunele acoperite, valabilitatea si multe asemenea detalii pe care le veti regasi pe site. Cu ajutorul nostru veti putea alege polita care raspunde cel mai bine nevoilor si dorintelor pe care le aveti.

Completand formularul pe care l-am conceput pentru dumneavoastra, cu atentie la corectitudinea datelor introduse, veti primi foarte rapid cele mai bune oferte de asigurari auto.

Pentru a va oferi un pret corect, este nevoie sa ne furnizati, corect, date specifice despre masina pentru care doriti asigurarea. Acestea includ detalii precum seria de sasiu sau seria CIV. De asemenea, trebuie sa ne asigurari date despre proprietarul masinii. Daca introduceti corect in formular toate datele solicitate, calculatorul nostru va va calcula pretul corect pentru asigurarea pe care ati ales-o, CASCO sau RCA.

Asigurarea RCA (Raspundere Civila Auto) este una din politele disponibile pe Ebuget.ro. Aceasta are in vedere despagubirea pagubitului in cazul producerii unui accident auto. CASCO este al doilea tip de asigurare auto, disponibila si ea la noi pe site. Spre deosebire de RCA, aceasta nu este o polita obligatorie. Ea acopera pagubele produse masinii dumneavoastra in cazul producerii unui accident, in cazul furtului sau in cazul unui dezastru natural.

Deoarece ambele forme de asigurare sunt foarte importante, exista pe piata un numar foarte mare de asiguratori care au creat oferte in acest sens, fiind foarte dificil sa faceti o alegere corecta si total informata. De aceea, Ebuget.ro a selectionat cele mai bune oferte si a creat acest sistem de selectionare si cumparare care functioneaza foarte rapid. Odata ce ati selectionat, cu ajutorul nostru, cea mai buna polita de asigurare, aveti posiblitatea de a alege varianta de plata pe care o preferati, iar contractul va va fi livrat in cel mai scurt timp prin intermediul unei firme de curierat.

Folosind Ebuget.ro, puteti benefica de preturi reduse cu pana la 15% fata de cele practicate in locatii fizice, precum si de preturi promotionale oferite de companiile de asigurare cu care colaboram.

Stiri

 • Cine poate lua un credit prin Prima Casa?
  Cine poate lua un credit prin Prima Casa?
  30.06.2014
 • Pasii pentru obtinerea unui credit Prima Casa
  Pasii pentru obtinerea unui credit Prima Casa
  30.06.2014
 • Ce rata lunara se plateste pentru programul Prima Casa?
  Ce rata lunara se plateste pentru programul Prima Casa?
  02.07.2014

Articole Blog

 • De ce am nevoie de asigurare CASCO?
  De ce am nevoie de asigurare CASCO?
  19.07.2014
 • De ce RCA Auto de pe E-buget.ro?
  De ce RCA Auto de pe E-buget.ro?
  19.07.2014